12.06.2018 г., 17:25 ч.

Христо Ботев Петков 

  Поезия » Оди и поеми
1269 1 1

С лице на добър човек,
със сърце непоколебимо,
очите жадуващи правда,
а образа му бе незабравим.

Той краси вечно България,
както  всички като него,
патриоти смели, непобедими
респекта в нас са вселили.

"Радецки" достойно с четата
се отправи, родината няма да
забрави, ала майка и либе в
бащината къща с мъка остави.

Вечен човек се нарича Ботев,
нивга родните корени не опроверга,
святото ни завеща в историята една
с ПРАВДА и СВОБОДА разгруми света.


 

© Т. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??