6.08.2013 г., 12:06 ч.

Художник 

  Поезия » Друга
630 0 4

 

                                                               На Габи

 

 

Вземи си четката, художнико,
рисувай ми безброй неща,
нарисувай нещо мъничко,
нещо с чувство и душа.

Птица без криле в небето
ще можеш ли да нарисуваш ти,
как се рее над морето,
 как пискливият ù глас ехти? 

Кораб може би потънал,
 отдавна дето там на дъното стои
и неговите тайни, с тях завинаги останал,
ще можеш ли да нарисуваш ти?

Художнико, защо така ме гледаш?
Нима те затруднявам с нещо аз?
Нима не можеш тайни да рисуваш,
ни птица без криле, ни нечий глас?

Но не, решение не е това,
просто затвори очи,
рисувай тайни, глас и всичко онова,
с четката мечта си посочи.

 

© Радостина Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, че си ме прочело мило момиче! Дерзай с поезия и четка! Късмет!
  • Поздрав!
  • Подкрепям!Тайните не трябва да се изричат,а да се рисуват!
  • Нарисувай нещо мъничко,
    нещо с чувство и душа! Благодаря за нежните и мили думи.
    Хареса ми !
Предложения
: ??:??