Нарисувай ми, художнико, сълза.
Четките вземи, не ми отказвай!
Лека - като капката роса.
Тежка - като капката омраза…
Надежда Захарева
Нежно с четката в душата ти ще бръкна.
Всички цветове от там ще взема...
Сълзата плахо и невинно ще потръпне...
Ще я отпия с устни до лицето ти опрени.
Ще я преглътна, ще прогоня в теб тъгата.
Дланта ти нежно в моята ще поема...
Ще я целуна и ще се обърна.
По своя път безстрашно ще поема...
© Зарков Всички права запазени