22.05.2024 г., 13:57 ч.

И битият пак е бит 

  Поезия
221 4 5

Кой днес иска да ме пита
за нашия велик и важен крал
и за неговата свита?
Как съм при него аз живял?

 

Главата ще си тук заложа
друже, няма да понесеш
тегобите, а ти, мили боже
защо не направи го на леш?

 

На къде светът сега отива?
Всичко е мрамор и гранит
Но някак ми е много криво.
И пак битият си е бит...

© Людмила Данова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

27 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??