Вероятно може да е истина,
че зная те от два живота време.
Не вярвам в този да съм те измислял,
досущ такава, като мене.
Понеже все така ми се налагаше -
да изживявам нечии илюзии,
аз много силно се надявах,
че точно ти ще ми прогониш музите.
Защото мъката ми ражда мъка,
и що за дявол ми е вдъхновение,
щом вместо обич бе разлъка,
която бълваше стихотворения?
Та, става ясно, несъмнено -
на векове душите ни са стари,
На Господ всичко е простено,
но няма спор, че ни забави.
И ако имах право да го "съдя",
винѝл го бих във прегрешение -
любов такава щом не сбъдне,
блажен да няма Възкресение!
Аз нямам нрав на богохулник.
Недейте ми размахвa пръст!
Платих, от някому прокълнат,
с душа разпъната на кръст.
Но ти си живо доказателство,
че с вяра - щастие привличаш,
и няма нищо да е оправдателно,
на думи само, ако ме обичаше...
©тихопат.
Данаил Антонов
21.09.2023
© Данаил Антонов Всички права запазени
щом вместо обич бе разлъка,
която бълваше стихотворения?"... Тъгата прави човека по-сензитивен, за поетите това важи в пъти повече! Хубава поезия пишеш, diesto, наситена с чувство! Поздравления!