7.11.2008 г., 0:18 ч.  

И н т е р м е ц о 

  Поезия » Бели стихове
964 0 15






капилярите на времето се спукаха
по паважа пропълзя тъма
себеотрицателно но безразлично
жълто светофарите загукаха
като гълъби без стряха
еднооки символи на самота


самоотвержени таксита
съскат с мокри гуми
и безмоторно се изгубват
сторващи  червени точки в мрака
защото тихо е
защо човекът е създаден
нощем да сънува
а денем да витае плахо

отпускам делника зад съвестта си
във календара на виновните неща
и чакам утринта да се пробуди
отново спорна
но безсънна бе нощта

© Чавдар Кунчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??