Това странно чувство ме преследва навсякъде...
и никой не сяда до мен в автобуса.
Защото то е до мен...
като призрак, впил нокти в кожата ми
се влачи след мен...
и в тъмните улички ме спъва и падам,
и ме кара да спирам да мисля,
кара ме да се предавам,
когато не трябва,
и да съм лоша,
когато не искам...
Това странно чувство дълбае душата ми,
иска ми се да запълня дупката
с камъни, с пясък, а може би с теб.
Винаги едно парченце липсва...
Искам да се извися!
И да сънувам звезди и небе,
и синьо- зелена луна...
вместо кошмари, в които се давя.
Усещам, че нещо към мрака вървя,
а колко ми струва да се обърна,
топла усмивка от твоя страна
и рамо, на което да утихна...
© Ивона Иванова Всички права запазени