13.01.2010 г., 9:14 ч.

И някога прогледна... 

  Поезия » Философска
1078 0 1

И някога прогледна...


Слепи очи

в непрогледно проглеждат,

истините незнайни

- мълчаливи изглеждат...

Очите се лъжат

настрани да погледнат

и с тишината

спомените бледи да избегнат.



Слепи очи

в непрогледно проглеждат...

Сълзите кристални

- ледено студени изглеждат.

Стичат се безкрай

по лицето пребледняло,

докато намерят край

от мъките

на сърцето побеляло.


Слепи очи

в непрогледно проглеждат,

истините незнайни

- мълчаливи изглеждат...

Тишината сковава лице и очи,

а сърцето побеляло "мълчи",

че тягостни окови

телом душа сковава,

и че вече мъртва е

живата премяна.

© Цветослава Младенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??