20.02.2015 г., 23:25 ч.

И плачат над нас небесата 

  Поезия » Философска
562 0 5

И плачат над нас небесата                                                                                                                   търсейки чиста и светла душа,                                                                                                            а ние се смеем тук от Земята                                                                                                             кой се е върнал да каже това?....

 

Не търсим  вече смисъла в живота.                                                                                                     След раждането учат ни това…                                                                                                           Не казват, че богатство е сърцето,                                                                                                      а как да купим къща, вещ, кола…

 

И плачат над нас небесата,                                                                                                                      а ние грешим и сме горди с това,                                                                                                       но само за миг погледнете цветята,                                                                                                 та те са щастливи от глътка вода!

 

И нека не плачат над нас небесата,                                                                                                     земята в краката ни, моли и тя,                                                                                                       животът е кратък, но вечна душата,                                                                                               доброто е  нашият път в светлина!

© Елена Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Със Стойна!
  • Грешни създания сме, така ни учат!Поздрав!
  • Много ми хареса стихотворението!Нека ни води душата!
    "И нека не плачат над нас небесата,
    земята в краката ни моли и тя,
    животът е кратък, но вечна душата,
    доброто е нашият път в светлина!
    Поздравления и за хубавия стих!Приятен ден!
  • За мен никой няма да заплаче....
    А и нужно ли е всъщност това?
    Аз смея се в лицето на палача.
    Ала не прекланям глава.
    Не плачат над мен небесата.
    Знай - и аз също греша.
    Но пак, отново воювам, с тъмата.
    И отново окови троша.....
  • И нека следваме пътя, озарен от доброто!
    Поздрав, Елена!
Предложения
: ??:??