10.06.2007 г., 10:16 ч.

И Слави гръб превива 

  Поезия
814 0 2
 

И СЛАВИ ГРЪБ ПРЕВИВА


От екрана със успех

той на всички се присмива,

но на улицата го видех

как пред Царя гръб превива.


Не трабант, а черна лимузина

скоростта забави

и от нея големеца се изниза

за ръката хвана Слави.


Сви се като старец със бастун,

на половина се сниши,

но любимият дългун

да говори бързо се реши.


Хората ги гледат онемели

сещат се каква излиза-

също като своите деди видели

Царя при народа слиза!


Да целуне на Симеон ръка

се наведе не веднъж.

В центъра, пред НДК

най-известният ни мъж.


И взаимно пожелаха си успехи.

тук на българска земя.

А дали е царя още с дрехи

Слави да попита не посмя.


Със сърце от изненада свито

пред дворец,  но не пред "Врана"

видях, че без сценарии, на открито

най-доброто шоу стана.


Хубавото май не става лесно,

но в разговора с  премиера,

нека Слави да си каже честно

дали му има още вера!


Срещата им трая малко

/може само в изречение/,

иначе ще бъде жалко

да не знаем неговото мнение.



Ще верва ли на новата управа,

че за нашата България милее,

ако работа на младите създава,

да държавата да оцелее!


Много му дотегна на народа

от лъжите в парламента

и дано пък Царската особа

да не бъде пак поредна мента!


         Детското си  канапе             

               надали си спомня премиера,

 но със сръчните ръце

го е правил моя дядо

   Пейо Бенчев-тапицера


                                                Февруари-2002г.  Уличен свидетел

© Цанка Митова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??