12.05.2012 г., 20:37 ч.

И светлините се събират в локвите 

  Поезия » Любовна
819 0 16

 

Заплиска  дъжд... И пак, и пак, и пак

на тласъци капчуците ридаят

с продран от влага и от мъка глас

за топлия уют на стаята

 

със аромат на забранен сезон,

във който двама тайно се обичат.

Превърнали копнежите си в стон,

те мразят на часовника стрелките,

 

разсичащи живота им на две.

Виновна обич и измамна вярност

във крехкия им свят плетат криле

и ни едната във гнездото каца,

 

ни другата отлита надалеч...

Раздялата вратите си разтваря,

лицата се превръщат в гърбове

на двама абсолютно непознати...

 

Дъждът им мята укорни  камшици,

чадъри водят стъпки в две посоки.

Светът ги следва с поглед подозрителен

и светлините се събират в локвите...  

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??