9.12.2008 г., 23:25 ч.

Иди си! 

  Поезия » Друга
853 0 27

                        В памет на много скъп за мен човек...


Защо дойде? Иди си, нежелана.
Видях ръцете ти грабливи днес.
Ти чума си. Не спря да грабиш храма,
човешкия ни огън и копнеж.
Кому си нужна, Вещице коварна?
Кому принасяш жертвите си ти?
Щастлива ли си? Взе го ти, невярна...
Засити ли си гърлото?... Мълчиш...
Проклинам твойте пръсти в тъмнината.
И да го върна, знам, не мога аз...
Дано си сита вече, и богата...
Не взимай вече жертви. Стой у вас!...
 

© Криси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??