15.01.2018 г., 0:04 ч.

Идилия 

  Поезия » Друга
340 2 11

                     Вятърът утихна,

                     покапа лек дъждец.

                     Котката притихна

                     на топло до огнéц.

 

                     В стария тиган

                     бобът вкусен къкри*.

                     Диванът е застлан,

                     а на простора – кърпи.

 

                     Пошиваш ти гоблен –

                     замислена, красива.

                     Долита песен в мен

                     и танц на самодива.

© Хари Спасов Всички права запазени

*къкри – ври.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??