9.04.2009 г., 21:01 ч.

Идва любовта 

  Поезия » Любовна
928 0 5

                                         ИДВА  ЛЮБОВТА

 

                         Ето Я! Идва нашата Чаровница!

                         Усмихната, разкошна, красива.

                         С цветя е пълна нейната кошница,

                         пристъпва леко, като самодива.

 

                        Тя носи небето в очите си сини...

                        ах, тези обичани сини очи!

                        Устните и са с цвета на зорите...

                        ах, тези чудни сияйни зори!

 

                        С нежен дъх съживява тревите...

                        ах, този нежен дъх на трева!

                        Походката и е  като на сърните...

                        ах, тези стъпки на сърна!

 

                       Пристига всякога заедно с пролетта

                       и  поздравява жените с имена на цветя -

                       Виолетките, Розите, Невенките,

                       Маргаритките, Росиците, Цветанките.

 

                      Не забравя и Игликите, Върбинките,

                      Здравките, Незабравките, Малинките.

                      Всички с много усмивки и радост дарява,

                       щастлив живот и любов им пожелава.

 

                      Поднася цветя - този нежен дар,

                      и на всички жени по земята,

                      които със своята нежност и  чар,

                      носят любовта и красотата.

 

                      А ние, очаровани, с пълни очи от възхита,

                      учудено я гледаме и се питаме:

                      Коя е тази красавица? Коя ли е Тя?

                      И изведнъж разбираме - Дошла е ЛЮБОВТА!

© Асен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??