22.02.2012 г., 22:25 ч.

Игри 

  Поезия » Философска
944 0 4
             Игри

 

Аз нямам срочен договор със Бог,
но виж – със Дявола на „ти” сме.
Един през друг са по-жестоки,
но с Дявола се чувствам близка.

Докато безпощадно Бог ме поучава,
със Дявола щастлив измисляме игри.
Завихря се адски чаровна гълчава…
и Бог изглежда много се смути.

А колко често си мечтая тишина,
сълзи-бездомници да търсят път.
Повтарям си любими имена
и не намирам своя верен кът.

Отдавна съм наясно със дилемата –
Божествена наслада или Дяволски възторг…
Но не това решение е на проблемите –
възобновявам със Съдбата строг облог.


                                  © Павлина Петрова

                                        „Моите сезони” – 2011




© Павлина Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Наясно си и с дилемата, и със събтата ти ...
    Твърде си умна!
  • Не зная какво да кажа.Лично аз ще предпочета "божествената наслада"пред "дявола възторг".Но интересно е написано-успех!
  • Интересно!Поздрави!
  • проникновено, точно, правилно и адски вярно, поздрав, а същевременно и искрено, успех във всичко! И , мисля си- и дявола също може да бъде победен
Предложения
: ??:??