2.12.2022 г., 11:16 ч.

II Пощальон 

  Поезия
318 2 5

С чанта пощенска през рамо
пощата разнася –
пощальон наглед е само,
със спокоен глас,
болката навред понася
за да имам поща аз.

 

В буря, дъжд и ураган,
в студ и пек е той нащрек,
вести топли да достави,
радост вред да донесе
или скръб, но във замяна
точно с времето борави,
честен е като дете. 

 

Който гладен е за щастие
или просто глад го гони –
той ще му даде известие
за колети и кашони
пълни с лакомства безкрай.
Благодаря за тоя рай!

 

20.02.2001

 

Из "ЕПоПея на незнайния воин"

 

© Хел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??