21.07.2024 г., 6:57 ч.

Илинден 

  Поезия » Гражданска, Строги форми
64 0 0

Горещината лизва като огън.
Потапя душите в адския казан.
Отвсякъде се чува тъжен вопъл.
Дихание сред природния капан.

 

Спасение, сламка в живота горък
съдбата дава като последен блян.
Като отпечатък с разтопен восък
Свети Илия сложи подпис втъкан.

 

С огнена колесница понесена
по пътя на близко - бременна Луна,
дъждът приятно изненада с грохот.

 

Така след намесата Божествена
народът отново ведро проумя:
след кладата на ада се вижда брод!

 

© Кремена Арменчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??