27.04.2023 г., 6:40 ч.

Илюзия 

  Поезия » Свободен стих
133 0 0

Илюзия

 

 

Мъдрост, която съдържа"предмети"   предполагаеми уравнение е - с едно неизвестно  (поне). 
Хората, твърдящи я, стават за земята нереални!
На земята те - просто не живеят!
В илюзията живеят-предпочитат.

 

Хора много с проблем такъв има.
С хипотези живее, защото плаши го живота земен.
За духовни определят се!
А са просто - бегълци в нереалността!

 

Пътят техен прав е: да се откажат от мъглата! 
Мисли конкретно, действай отговорно, скромно-упорито.
На земята слез.
В реалния живот ела!

 

От водата мътна на учение всяко-"красиво" откажи се!
Не е красиво то, а пагубно, защото илюзии поражда, и в тях те бута!

Ако видиш някъде предмет нереален,

Усъмни се ти в тази мъдрост-уж.

Пропаст е тя, на притеглянето земно радостта изпива!

 

От съществуването илюзорно, така ще изпълзиш!

 

Ура

 

Лесничея

 

 

 

 

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??