26.10.2010 г., 21:38 ч.

Илюзия 

  Поезия
655 0 9

Като омекнала посред декември зима

 и дъжд разкашкал пухкавия сняг,

разкалват мислите ми -

 очила в мъгливо време,

изтупани лъжи във лъскав фрак.

И колко истински да са ни дните

ако в илюзия мечтаем всеки път...

И на кого да вярваш

в този свят измислен -

истинността отдавна е изпуснат впряг. 

... А ако ще е илюзия, защо да не е

илюзия от приказния свят,

където всичко е магия,

родена в сънищата на добрия маг?





© Искра Радева Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??