Като омекнала посред декември зима
и дъжд разкашкал пухкавия сняг,
разкалват мислите ми -
очила в мъгливо време,
изтупани лъжи във лъскав фрак.
И колко истински да са ни дните
ако в илюзия мечтаем всеки път...
И на кого да вярваш
в този свят измислен -
истинността отдавна е изпуснат впряг.
... А ако ще е илюзия, защо да не е
илюзия от приказния свят,
където всичко е магия,
родена в сънищата на добрия маг?
© Искра Радева Николова All rights reserved.