6.08.2007 г., 13:21 ч.

Има книги 

  Поезия
916 0 4
Има книги, които искат да бъдат затворени... -
учат безпрекословно, до отчаяние... учат ни!
Има книги, които приканват да ги отвориш -
по-примамлива страст трудно се случва,
ала учат ни, вдъхновяват... и...
разказват, разказват - като Шехерезада са.
Има и книги! Малко е да ги забравиш...!
Като живота са - тъй те объркват,
че ти иде от виеш, да виеш -
дън-душа да раздираш със длани...
Има книги, дето все недочетени -
жълти листи под праха посивели,
чакат ли, чакат своето щастие...
Има книги! Ш-ш-шт, тихо!
Тука има читател :)

© Мая Златева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • и тук, и тук
  • Благодара ви, приятели!
    Ако не беше Голямото четене, нямаше да се сетя за това си стихо
  • Тука читателите сме много,а стихът ти чудесен!
  • Ама много тихо стана тука
    ...Поздрави от един читател
Предложения
: ??:??