Има ли място за мен
в този свят студен?
Има ли звезди в небето,
които да ми покажат доброто?
Има ли доброта за мен,
когато от злоба народът е заледен?
Всичко ли е тъга и нещастие
или има малко, мъничко благодарение?
Има ли светлина в края на тунела,
има ли някаква искрица, дори и неумела?
Или черна е земята ни и тъжна
и никому вече жизненоважна...
© Румен Величков Всички права запазени