17.05.2013 г., 16:53 ч.

Има място за любов под клепача на следобеда 

  Поезия » Любовна
633 0 2

Със шепа обещания за вечност


прилъгах спомена за теб


в безлюдното гнездо на самотата си...


Прегърнал тишината -


дочувах мислите ти


в оня шепот на парижки вятър


сред клоните на неразцъфнала любов...


И само делникът намръщен


рисуваше с шаблони


безпътици и лебеди,


приличащи на бели лешояди,


а есенният хоризонт,


наметнал се с дъжда,


размазваше палитрата му с необятни длани...


Следобедът - несигурен във свойте навици -


прикриваше прозявка зад ъгъла на тишината...
 


Сега – изтривам със надеждата за утре


бледия пейзаж на залеза,


за да те поканя на пурпурна разходка


във мечтите си...




Не ми отказвай -


защото ще развържа


торбата с цветни обещания


и тъй като държа на думите -


ще бъда длъжен да те имам...



© Красимир Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубав текст.
  • Все повече ми харесва при теб
    Различен, цветен и копнежен стих!
    Чак ми се прииска да съм на мястото на лирическата и да кажа да
Предложения
: ??:??