11.09.2022 г., 16:07 ч.

Имал - дал! 

  Поезия » Любовна
397 7 7

Стига толкоз сърдито нещастие!

Разболях се от псевдолюбови. 

Нямам време за бледи участия 

и за фалш във измислени роли. 

Ще затворя вратите в душата си. 

Предостатъчно влизаха с взлом. 

Тъй обидно! Накрая глупакът, 

аз - немилия, дал им подслон... 

И не хленча. Имал съм - дал съм! 

Туй сърце на парчета се пръсна. 

Съжалявам, но вече угаснах 

и от студ във пожар не възкръсвам! 

Ако идвам в съня ти, събуждай се, 

че кошмарът по съвест опасен е. 

Да ти давам любов имах нужда, 

но насила е просто... нещастие... 

 

Стихопат. 

/Danny Diester/

01.08.2021

 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??