18.06.2016 г., 18:22 ч.

Имам птица във кафез 

  Поезия
984 1 32

Имам птица във кафез

 

Задушница е днес,

а няма как да ти "гостувам".

Имам птица във кафез

и с нея тъжно си хортувам.

 

 - Да те пусна ми се ще,

но след многото ти тук лета -

все тъй остана си дете -

как до мама ще летиш сега -

 

толкова далеч е Тя

и в кое ли е небе прибрана?

Крилете ти, да са цветя

и с тях да гушнеш Мама…

 

знам - ще чуе твойто сърчице,

кажи ù, че вече съм голяма,

сърцето мое - е на половини две -

едничката - за моето дете……..

                        другата – за Мама…,

 

че все по-бързо остарявам -

много мина, мъничко остана -

все по -до Теб се приближавам,

Мила Мамо - моя детска рана!

 

Мамо, ранена аз съм птица,

Крилете, никога не оздравяха -

раната промивам с по сълзица..

Мамо! откраднат Друм,

Мамо! Неживяна стряха….

 

Ренето.

 

© Ренета Първанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??