8.01.2009 г., 19:24 ч.  

Имаш право 

  Поезия » Философска
612 0 1
Много от тази земя ще получиш
и много от себе си ще дадеш.
Ще искаш  да бъдеш себе си
и ще  си  построиш собствена килия.
Имаш право
да съсипеш живота си,
както ти пожелаеш,
но нека ти кажа:
Живей на върха,
най- високия връх,
за да виждаш небето,
за да виждаш звездите.


Ако само за миг можеш да съпоставиш
стените на твоята къща
със ширините на този свят.
Ако само за миг осъзнаеш
колко дупки има и празнина...
Имаш право
да съсипеш живота си,
както ти пожелаеш,
но нека ти кажа:
Живей на върха,
най-високия връх,
за да виждаш небето,
за да виждаш звездите.


Преди да дойде ден
и друг да настъпи,
и трети да се изтъркаля,
и да завъртят главата ти
със безкрайната повторност.
Омагьосани кръгове,
като обръчи
пристягат твоята същност.
Послушай ме:
Живей на върха,
най-високия връх,
за да виждаш небето,
за да виждаш звездите.



                                                    
                      (От"Факла светлина")

© Александър Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??