15.08.2019 г., 11:22 ч.

Името ти е Мария 

  Поезия
381 5 9

Името ти е Мария

и не може да се скрие,

ореолът ти божествен

и ликът – чуднотържествен.

 

И очите, и косите,

с Богородица покрити

те възкачват, тъй високо –

ти си всичките посоки.

 

На душата, на сърцето,

на жената, на детето.

Горда с твоята осанка,

не оставяш даже сянка.

 

Нежна, ласкава Мария,

светлината ще открия,

във сърцето ти красиво,

с любовта – до болка жива!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??