11.12.2016 г., 0:05 ч.

Импресия 

  Поезия » Друга
892 0 6

 

ИМПРЕСИЯ

 

Поезията във мене пак напира,

по-топла от майчина сълза.

Душата ми от езеро по-бистра,

събудена от пеперуден сън сега.

 

         Готова съм аз обич да раздавам

         на всеки премалял от студ.

         Искрици да ти подарявам,

         да те потопя в уют.

 

Жаравата в камината разравяш,

загледан си във моите очи.

И мълчаливо ти въпрос отправяш

“Ти тук ли си, кажи?!”

 

         А аз летя във облаци сияйни.

         И пясъчните кули си строя.

         До мен достигат думите омайни.

         Не искам да се приземя!

 

Загръщам се със роклята ефирна.

и донаписвам грешния си стих.

Ще се бунтува пак душата ми безспирна.

По навик, аз поезията скрих.

 

 

 

 

 

© Ирена Емилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Катя, сърдечно Ви благодаря за преценката!
  • Ирена, поздравления за хубавия стих!
    "Поезията във мене пак напира,
    по - топла от майчина сълза.
    Душата ми от езеро по - бистра,
    събудена от пеперуден сън сега."
  • Хубаво е! Поздрави!
  • Благодаря Ви за хубавите думи!
  • Харесах!
  • Искреност напира от всичко написано от теб! Импресията е чудесна форма в изкуството,която отразява настроението на автора.Браво,Ирена!
Предложения
: ??:??