26.02.2020 г., 12:25 ч.

Иначе... мога. 

  Поезия » Любовна, Философска
404 1 5

 

Иначе мога да пиша красиво.

Замечтано и разбира се, нежно. 

В този, влюбен копнеж ми е силата, 

(че забравям вкуса на надеждата.)

Ала той е горчив. До повдигане.

И преглъща се само със плач.

Май ще трябва да си отивам,

нейде другаде, търсещ илач...

Там, където растат детелините

и текат бистри буйни реки,

Дето птиците пеят щастливо,

а небето не ражда мъгли...

Ето виж, прочети и за вятъра,

дето все си играе с косите ти.

Бих изплел и венец от цветята - 

(Девет дена след гроба. Броих ги.)

Иначе можех да пиша красиво, 

ала как, щом не сетих с душата, 

малко радост, преди да си ида. 

И отново съм сам. Под земята... 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??