29.06.2018 г., 14:49 ч.

Инкогнито 

  Поезия » Друга
297 1 2

А сега накъде? Подскажѝ ми бе, ветре.
Не заравяй в земята печала си скрит,
и не бягай самичък последните метри.
На финала те чака от чувства ритник…

Докоснѝ на скалите душите, моряко,
и развей се в полѝте на тази земя.
За победата своя морета изплаках,
със сърце, напоено в дъха на роса̀.

Изпратѝ ме и поглед назад не обръщай.
Посочѝ ми пътеки под було на тиха Луна.
Избавѝ ме от мъки, тревоги. Прегръщай
и превръщай сълзите във туфа от диви цветя.

Вече няма деца… Отъня̀ха в поле от ефири!
Отеснява светът и се чупи нелепо надве.
Не прощава денят – изненади сервира,
под трошливия прах на кахъ̀рно перде.

До прозорец от рими, любов и виталност
словотворец ще пише. Какво ли? Познай!
Засега ще превключа на слаба тоналност,
завъртян е и ключът… Решено е… Край…

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??