16.12.2023 г., 14:11 ч.

Интимност ли? 

  Поезия » Философска
155 1 5

Какво е интимност ли? Интимността е в детайлите.

Има я - отпаднат тайните.

Интимността е времето заедно прекарано.

Човекът е пъзел, а не това,

което на първа среща е казано.

Интимността е истинска.

Миризмата, трохите, следите му.

В гласа някоя смешна извивка.

А също дали обича с мармалад или със сирене кифличка.

Интимността е честност. С недостатъци и асиметрия.

Интимността са заедно взети решения.

Има я ако допуснеш другия до слабостите си , до съмненията.

Може да не е за цял живот, но прави живота истински.

Без нея крием емоциите, страховете си, като страхливи мишки.

Не знам дали интимността е любов. Вероятно не винаги.

Но със сигурност е близост , без игри и интриги.

Любовта може да не е взаимна. Случва се.

Интимността винаги е за двама. Има ли я- чувства се!

© Ирен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, че прочетохте споделените отмени мисли
  • Аз се хващам за смешната извивка в гласа. И се сетих за “Мъжът и жената интимно” - настолна книга по сексуално обучение на моето поколение. Ето - и там са двама, и са интимни.
  • Съгласна съм.
  • Благодаря, Миночка
  • Много е вярно! Така е, Ирен, интимността е за двама! Хареса ми!
Предложения
: ??:??