12.10.2008 г., 20:46 ч.

Искам! 

  Поезия » Друга
625 0 0
..........................................

Искам...

Искам изгрева трепетно да паля,
а после под сенки дебели и хладни
залеза да дочаквам и да галя
с очи, за красота гладни.

Искам с целувка в небето да се впивам,
да бъда вятърът в полята,
под звездите късно да заспивам
и да бъда птица сред ятата.

Искам юлски лъч да бъда гален,
като цвете с мирис да упоявам,
и цветът ми да е топъл, ален,
та кълнове и семена да сгрявам.

Искам като вълна морето да излея,
по пясъка жарък и тръпнещ да тичам,
с дъжда любов безмерна да разпилея
за всички, които обичам.


...........................................

© Симона Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??