Ранна утрин след безсънна нощ.
От градинката зад блока
се разнесе звук досаден…
на … резачка за дърва.
Гражданинът безпощаден
прост, нахален …
нарушава нашите права!
И закони!
Смъкнал цялата гора…
Вместо кубик – пет!
Има си имунитет
от приятели влиятелни,
и … овластени!
И добре платени!
Имам куп причини основателни
да съм гневна, бясна!
Нека да съм ясна!
Искам в нашата държава
да се спазват законите -
и обществените,
и природните!
Всеки да е отговорен,
и морален, и достоен
без значение къде се труди…
Нека всички се пробудим!
© Даниела Виткова Всички права запазени