Не ща да бъда поетеса,
не искам даже да чета!
По-добре ще е да съм пренцеса
и в леглото аз да си лежа...
Не ща да бъда фина дама -
да пърхам с мигли и да нося фон дьо тен
Не ща да бъда хич голяма,
искам просто да си бъда мен!
Не, не искам все по мен да тичат
даже и милиони влюбени мъже.
Няма вечно мене да обичат,
искам да остана винаги дете!
Искам всяка вечер с песен да заспивам
и с песен да се будя сутринта.
Всеки ден до мене да откривам
приятел верен със разрошена коса!
Искам все да мога да мечтая
и някой ден да сбъдна своите мечти.
На детски смях и радост да ухая,
а слънцето като герданче на врата ми да блести!
© Десислава Танева Всички права запазени