27.06.2009 г., 17:29 ч.

Искам да заспя 

  Поезия » Друга
616 0 8

И този ден отмина на шега,

ден изпълнен с болка и тъга.

И тази нощ не мога да заспя,

спокойствието нейде отлетя.

Дълга, дълга е нощта.....

празна е моята душа.

 

До кога?

 

Събирам сили, за да се изправя,

напрягам воля и кураж -

за сетен път се провалих,

за сетен път, остър писък, вик...

 

До кога?

 

Тръгни си, болест, на часа,

върни ми деня и вечерта,

на сън дълбок да се насладя,

душицата да си успокоя.

Дълга, дълга е нощта,

искам вече да заспя...

 

 

19.06.2009г.

© Маргарита Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??