31.07.2012 г., 12:18 ч.

Искам, нека, трябва 

  Поезия » Друга
508 0 3

Искам

да съм див, планински, прашен вятър,

мъдър грозд във луднала лоза,

синьо пладне, весела сълза,

птичи писък под небесен шатър.

 

Нека

да плющи във вените ми дъжд,

буря среброкоса да ме носи,

да прелитат хиляди въпроси,

да съм крехка сенчица от ръж.

 

Трябва

да забравя всеки светъл сън,

всичката вина да си изстрадам,

глуха за предпразничния звън,

да отворя портите на Ада.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??