искам ТЕ
Идват влакове и всичко
Се превръща в ехо
Като сън кошмарите пристигат преоблечени
А ти не слизаш още на перона.
Молитвено протегнатите длани сочат че
Ти си истинската вечност:
Едва ли си си мислила за туй
Мъждукащ фар сред синя млечност –
Ориентир опорен глас опасен чар
Яви се изпепеляваща омайна
Любвеобилна – бъди каквато си
Юдейски женствена безбожно крайна
Бъди добра бъди искра
Очаквам те обичам те ела.
В нощта на самотата бъди жена бъди звезда
© Валентин Иванов Всички права запазени