24.06.2009 г., 23:06 ч.

Искра 

  Поезия
612 0 9

По отнетото ми бъдеще тъгувам,
отдавана е отнето, не от теб,
че сред звездите няма да пътувам
и вечно ще се скитам в празна земна степ.

Обет съм дал, когато го отнеха,
че никога не ще да позволя
да дават само сурогат утеха,
ограбвайки на друг най-светлата мечта.

И пазя малката искрица,
през настоящето аз ще я пренеса,
това е моята Торинтска плащеница,
с която вяра в бъдното да разгоря.

© Никодим Сертов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??