30.10.2007 г., 0:03 ч.

Искряща сълза 

  Поезия » Любовна
911 0 2

Искряща сълза

Сълзата се търкурна по лицето нежно,

слънчевите лъчи я пронизаха копнежно

и тя заблестя,

в свойта тъга заискря.

Ах, красота, красота...

дори в сълзите, пропити с тъга...

 

Сълзата, болезнено отронена,

оставя своите следи по бузите ми

и за кой ли път душата отровена

умира без утеха в самотата си.

 

Виж, погледни...

едно лице, обляно в сълзи.

Няма ли над мен да се смилиш,

няма ли душата ми да пощадиш.

 

От очите зачервени

бликат сълзи, като от извори солени...

А слънцето с лъчите си ги огрява

и в своите прегръдки ги обвива.

 

Пред мощта на светлината те блестят,

като бисери искрят...

 

Погледни за последен път очите ми,

виж душата ми

и разбери

това, което очите ми искаха да ти кажат,

това, което думите нямат властта да покажат.

 

 

 

© Деси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??