11.05.2008 г., 19:12 ч.

Истина 

  Поезия » Гражданска
923 1 5
Истина
            
                                 

Светът е пред нас
с червените кестени,
с планините зелени,
и с болките бели...

лъжата им с плесени
скрила усмивките;
с рекламни премени
скрила душите ни.

Светът е пред нас
с единствена истина -
в гърдите полепнала,
като песен разлистена...

всяка нота разкъсва
плътта ни до кърваво;
червените кестени,
устни - червените.

Светът е пред нас
и всички, безсмислено,
в редовете събрани,
улични истини

простираме тихо,
над тротоарите,
разкривено смълчани –
на града ни, лицето стъписано.

Светът е във нас
със своите истини –
лъжливият свят
на рекламни безсмислици,

червеният цвят
на цъфнали кестени,
окъпан от слънце
тежи във очите ни.

Светът е във нас
и ние, наистина,
сме възможна, единствена,
негова истина,

родена във труд,
погребвана в мъки;
в дните на щастие,
в дни на разлъки.

Светът е във нас
и ние сме истина...
възможна, единствена,
човешката...

© Димитър Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??