24.10.2010 г., 19:22 ч.

Истина 

  Поезия » Друга
710 0 3

ИСТИНА

 

 

Истинските погледи личат,

целувките истински парят,

а кои стихове се четат

само в мигове на изгаряне?

От кои спира дъхът

и се виждат проблемите,

а  трансформиран, страхът

се явява

      като смелост на сцената?

Истинските стихове,

за тях ми е думата,

искаме или не,

те са като куршумите.

Те минават внезапно през нас

Кога насън, кога наяве

и доживели звездния час,

своя следа във душата оставят.

Затова:

 Погледите не винаги си личат,

а целувките не винаги парят.

Само стихове, които горчат,

са от мигове на изгаряне.

© Валентин Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??