23.01.2020 г., 11:58 ч.

Истината 

  Поезия » Философска
561 1 3

Избрани или не... живеем,
търкаляме съдбовната си пита.
Ту плачем, ту в усмивки греем,
а времето невидимо отлита.
Понякога нареждаме си рими
в синхрон със музиката на душата,
а друг път плахи и раними
потъваме в страха си слепешката.
Препускаме или се шляем
по пътища изгубили целта си,
все чакаме мига случаен,
в който да я сгушим... любовта си.
Жертви, странници, агресори...
истината търсим неподправена,
а тя, родена в егрегори*,
често в Его-то ни е, парцалена.
Съшита от конци различни,
в кръпки шарени и хаотични,
изпълва цялата ни личност
с илюзии за другите комични.
И само с мъдростта си можем,
реално да усетим слабостта си,
с любов едничка да надмогнем
фалшивите в душата постулати*.

 

Егрегор - мисъл-форма, създадена от човека, която влияе на потока на събитията и го променя. Колкото повече хора мислят за дадено нещо,толкова по-силен е егрегора.

Постулат - аксиома, закон, норма, принцип, правило

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ❤️
  • Така е, Хари! Благодаря ти! Нека всички можещи и знаещи да си залепят крилата, и да полетят. Прекрасно е, че има хора като теб, които и да им желаят светъл полет!
  • Прекрасно е, Танче!
    Нека прегърнем всички новодошли!
    В "Откровения""
    Да им дадем перце от нашият
    талант!
    Да ги окрилѝм със съвети!
    Да ги направим
    наша плът и кръв!
    И някой ден...
    Някой ден!
    Те, ще полетят!
    Те, ще летят!
    А ние, плахо,ще
    гледаме...
    ...там долу...
Предложения
: ??:??