23.08.2023 г., 15:38 ч.

Истината, ако лъжа! 

  Поезия » Философска
234 2 3

Защо сме въздържатели на истина

и крием я зад подлата лъжа?

Предателството Бог не е измислил.

Предадоха го негови чеда.

И още оттогава на човека

греха му се услажда с мисълта,

че прошка ще намери и утеха

щом някъде приклекне пред олтар.

А ние раболепно се покланяме,

вторачени по навик във илюзии.

За чудо мързеливо се надяваме,

като двойка недолюбени съпрузи. 

Кого да обвинявам вместо себе си? 

Поетите, че лъжат по-красиво ли?

Художниците, че рисуват прелестно

или да заклеймя пък киното?

И кой ще ме осъди, че избрал съм

да бъда черноглед по ваше мнение,

понеже, видиш ли - една реалност

се води тежко престъпление?

Аз няма да съм първи, ни последен. 

Ще имам цял отряд последователи. 

Утопиите ще разтягат времето, 

в което ще се боря със предатели... 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

20.08.2023

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Висок пилотаж в поезията, така бих определил, без да съм високопарен или пък раболепен, този стих. Поздравления!
  • Изключително силно е това! Браво!
    "...И кой ще ме осъди, че избрал съм
    да бъда черноглед по ваше мнение,
    понеже, видиш ли - една реалност
    се води тежко престъпление?..."
  • Аплодисменти.
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??