Защо сме въздържатели на истина
и крием я зад подлата лъжа?
Предателството Бог не е измислил.
Предадоха го негови чеда.
И още оттогава на човека
греха му се услажда с мисълта,
че прошка ще намери и утеха
щом някъде приклекне пред олтар.
А ние раболепно се покланяме,
вторачени по навик във илюзии.
За чудо мързеливо се надяваме,
като двойка недолюбени съпрузи.
Кого да обвинявам вместо себе си?
Поетите, че лъжат по-красиво ли?
Художниците, че рисуват прелестно
или да заклеймя пък киното?
И кой ще ме осъди, че избрал съм
да бъда черноглед по ваше мнение,
понеже, видиш ли - една реалност
се води тежко престъпление?
Аз няма да съм първи, ни последен.
Ще имам цял отряд последователи.
Утопиите ще разтягат времето,
в което ще се боря със предатели...
©тихопат.
Данаил Антонов
20.08.2023
© Данаил Антонов All rights reserved.
"...И кой ще ме осъди, че избрал съм
да бъда черноглед по ваше мнение,
понеже, видиш ли - една реалност
се води тежко престъпление?..."