3.10.2011 г., 18:51 ч.

Истинският татко 

  Поезия » Друга
483 0 4

                                 24.04.2011

 

 

            ИСТИНСКИЯТ ТАТКО

 

     Ха наздраве! Нека се запомни

                      кога на Нацията Татко

                                е бил един пълен

                                                Шматко!

     Не бил един? Казваш, че били

                                        цяла дузина?

     Не! Мисля, че за двадесет

                                     и една година

     на обруганата Родина

                   пробвали са се

                                      поне стотина!

     Все чучела натъпкани

                                            със слама,

     чиято цел била е

                         една банална драма!

     Как да разграбят

                        на България парите,

     преди да им се е стопил

                                             мандата

     и да им се свършат дните...

     Разбира се, под Българският

                          разграден сайвант

     е възможен и друг вариант:

     след глух изстрел

                някому да секнат дните...

 

     Един със друг

                             се сочат с пръст,

     ухилени, любезно, мазно,

                                              сладко...

     Не могат да се разберат

              кой на нашата Мизерия

                       е истинският Татко.

     На "бебето" пък

                         истинският Татко

     се е скатал там някъде -

                                   във шумата,

     а "сурогатният"

                      на първи май

                              овации събира.

     Като Тато - от Трибуната...

     Поздравява го тълпа юнаци

     от екзалтирани бабета

                                     и дъртаци.

     Е-е-е-х ! Защо го няма вече

                                     Мавзолея!

     От трибуната му

                     Химн за Партията

                              и аз да изпея...

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря на Дорето 66, че след като Томад за втори път ме цензурира и творбата ми стоя трети ден на изчакване,се осмели и я пусна.Моята дъщеря е също "Дорето",но 67! На здраве за всички Дорета !
  • Поздрав!Повече от трагикомедия...
  • Ако толкова ти се пее химна,всеки балкон би свършил работа...
    Поздрав за споделянето!
  • !
Предложения
: ??:??