28.04.2018 г., 11:52 ч.

Стоят си "мутрите" 

  Поезия » Гражданска
271 1 1

/СТОЯТ СИ МУТРИТЕ


Стоят си "мутрите" "на всеки километър"
като пиявеци са лепната по нас",
Играят си със нас играта "Черен Петър"
и повече укрепват свойта власт!  

 

А ний стоиме овчедушно примирени
а все не смееме пред тях да кажем"Гък"
от лепкав страх, стоим и днеска уморени
и все играем с тях  на "примък отмък"!

 

В живота си, личи не можем да ги спре ме
и чакваме от вънка   помощ и мълчим.
Но чакането става непосилно бреме
и ще сме щастливи ний когато спим!

 

Държавата не може да ги стресне,
защото си ти пазим чисти под чадър!
И политиците ни няма кой да стресне,
защото те самите там са по хатър!


19.11.2011г. София

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Колко вярно! Но... и за хищниците има хищници. Един друг се изяждат! Лошото е, че нямат свършване, а мечтата на всяка овца е да стане вълк!
Предложения
: ??:??