Лекувало болести тежки
при ставни и костни болежки.
На глухи , слуха им възвръща
и радостни връщат се вкъщи.
Лекувало тумор и буци,
бастуните хвърляли куци.
Раздяла след тежки скандали...
с молитва... те пак се събрали.
На всеки, подирил спасение,
то дава му вяра, прозрение...
Учащи изкарват шестици...
Надежда за влюбени птици!
Без такса, измама, без схеми,
решава човешки проблеми.
19 часът, 5 декември 2022
Стихът е трета, последна, част от триптиха
"Дървото в "Господното".
-------------------------------------------
Заключение
X. Утро през юли
Дървото господно
богатство природно.
Пристигнах по риза,
през лято по риза...
Дъждовната есен,
посрещнах я с песен.
По грейка, през зима,
с надежда незрима.
Напролет съдбата
ме срещна в гората,
с приятели стари
и с Божите твари...
Стихът ми е с рима,
венец за любима.
11 ч., 10 декември 2022
© Иванъ Митовъ Всички права запазени