18.03.2008 г., 10:43 ч.

Из празнотата... 

  Поезия
519 0 2
 

Да ви обичам мога всички.

Да ви целуна като за последно. Не!

Да ви докосна мога,

но само със затворени очи.

Отворени те срещат само свободата

и глътка въздух ме изпълва.

Да ви желая мога дръзко.

Пламъкът ми буен ще ви стопли.

Мечтите ви са сбъднати сега!

 А моите - захвърлени в калта.

Парченца от душата ми си взехте.

Искрици от очите ми ви светят.

Сърцата си в сърцето ми вдълбахте.

Какво от мене не вземахте!?

А можехте и още! Потърсете!

Светулките из празнотата светят.

Вземете всичко. Но се спрете!

Поне светулките днес пощадете.

© Радка Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??