Запънала съм буридановото си магаре.
Пред купата сено стоя
и чудя се – дали да не отвърна и ударя
или по-простичко – простя.
Дилемата е многоточие.
Съвкупности, гадани по звезди.
Пред несправедливото дебелоочие
дори и Юда ще си замълчи.
Не са му нужни тридесет парици –
предателството е в кръвта.
Ако отвърна, ще е чакана разплата,
но само себе си ще нараня.
И изборът е сигурно в крилата,
политна ли – ще зная как да приземя.
А гъделът е, Санчо, в свободата.
За нея ти благодаря!
© Христина Всички права запазени