16.12.2017 г., 23:32 ч.

Избори за... 

  Поезия » Хумористична, Гражданска
600 1 3

Платиха му на Слави да се пъчи,

да бъде нашият "морален стожер",

започна от екрана да ни мъчи,

да се шегува колко много можем.

 

Поиска да направим Референдум,

замоли ни се с неприличен глас,

не му се искаше да бъдем бедни,

с Европа искаше да сме във час.

 

Но вятърът промяната отнесе

и бюлетините за нов живот,

а Парламентът бързо произнесе –

Пак ще гласувате с партиен вот!

 

Поне избрахме дружно Президента –

голям пилот – изтъкнат генерал.

Той е на "ти" с жени и самолети

в пилотската кабина е без жал.

 

Така към следващите "честни" урни,

за следващия "славен" Парламент,

предизборното стадо пак се юрна,

но пък предвождано от Президент.

 

А там отново си избрахме Бате Бойко,

той също е изтъкнат генерал,

не е Станишев, Костов нито Гойко

в пожарната той дълго е горял.

 

Така отново с Бате Борисов* ще се мъчим

не мажоритарно ще повдигаме глави,

дано пък този път да се поучим,

и с двете си ръце се вдъхновим !

_________________________________________

* – Бате Борисов – футболен отбор от Беларус

отстранил преди време Левски София.

 

© Yuri Yovev Всички права запазени

Юри Йовев

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви, на дали има нужда от избори или по-добре да се оправяме сами .
  • И така до следващите избори
  • глас народен, глас Божи
    Какъвто народа, такъв и Бога
Предложения
: ??:??